Beekbergen op de Veluwe: Een Compleet Overzicht van Jaar- en Weekmarkten

Beekbergen, een idyllisch dorpje op de Veluwe, biedt meer dan alleen een schilderachtige omgeving. Dit artikel focust op de diverse markten die deze locatie en de omliggende gebieden te bieden hebben, met een speciale nadruk op de Veluwse Avondmarkt. Van oude ambachten tot verse streekproducten, markten zijn een essentieel onderdeel van het lokale leven en een must-visit voor iedereen die het beste van de Veluwe wil ervaren.

Jaarmarkten

Veluwse Avondmarkt in Beekbergen

Een van de meest bezochte en gezelligste jaarmarkten op de Veluwe is ongetwijfeld de Veluwse Avondmarkt in Beekbergen. Deze folkloristische markt staat bekend om het tonen van oude ambachten. Van wolspinnen en klompenmaken tot bijenkorven vlechten, hier ervaar je hoe het leven er vroeger aan toe ging.

Locatie en Tijdstippen

De Veluwse Avondmarkt vindt plaats rondom de Hervormde Kerk op de Dorpstraat, Kerkallee en Papenberg. De marktdagen in 2023 zijn alle donderdagen in juli en augustus van 18.00 tot 21.15 uur.

Wat is er te doen?

Naast het winkelen bij diverse kramen zijn er ook optredens van boerendansers, zangkoren en muziekverenigingen. Ook de Hervormde Kerk is open voor bezichtigingen en rondleidingen, waardoor de markt een cultureel uitje wordt.

Parkeergelegenheid

Voor bezoekers is er parkeergelegenheid beschikbaar aan de Ruitersmolenweg, Beekbergen, met postcode 7361.

Weekmarkten

Geen weekmarkten in Beekbergen

Hoewel Beekbergen zelf geen weekmarkten huisvest, zijn er wel enkele nabijgelegen opties.

Weekmarkt in Apeldoorn

Op korte afstand ligt de weekmarkt in Apeldoorn, een uitgebreide markt waar lokale en regionale producten verkocht worden.

Weekmarkt in Arnhem

Nog een andere optie is de weekmarkt in Arnhem, bekend om zijn brede assortiment en levendige sfeer.

Extra Activiteiten in Beekbergen

Beekbergen is niet alleen een topbestemming voor marktliefhebbers. Het dorp is ook ideaal voor fietsers en wandelaars, dankzij het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk en het klompenpad Bekbergerpad. Bezoekers kunnen ook het oorlogsmuseum van Beekbergen verkennen of een stoomtreinrit maken vanaf het stoomdepot van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij.

Waarom Beekbergen een Bezoek Waard is

Markten zijn een levendige weerspiegeling van de lokale cultuur en gemeenschap, en in Beekbergen wordt dit op een bijzondere manier ervaren. Van de unieke Veluwse Avondmarkt tot de talloze andere activiteiten, Beekbergen biedt een volledig palet van ervaringen die zowel leerzaam als vermakelijk zijn.