Ontdek de Marktbelevenis in Bennekom op de Veluwe

Bennekom als Marktjuweel op de Veluwe

Bennekom, een pittoresk dorp op de Veluwe, biedt meer dan alleen natuurlijke schoonheid; het dorp is ook een centrum van levendige marktactiviteiten. Hier ontmoeten traditie en moderne handel elkaar elke week en gedurende het hele jaar door tijdens speciale marktevenementen.

Weekmarkten in Bennekom

Bennekom Marktplein: Een Vrijdagse Verrassing van 8:00 tot 13:00 uur

Elke vrijdag komt het Marktplein naast de Oude Kerk in Bennekom tot leven. Van 8:00 tot 13:00 uur biedt een groot aantal ondernemers een breed scala aan producten aan. De focus ligt op voedingsmiddelen, variƫrend van vers fruit tot ambachtelijke kazen. Daarnaast zijn er ook kramen die kleding, accessoires en huishoudelijke artikelen verkopen, waardoor het aanbod zowel uitgebreid als gevarieerd is.

Jaarmarkten en Speciale Evenementen in Bennekom

Vlegeldag: Een Markt van Formaat

De Vlegeldag is meer dan alleen een markt; het is een evenement dat maanden van zorgvuldige planning vergt en uiteindelijk de hele Dorpsstraat inneemt. Met meer dan 150 kramen die van alles bieden, van ambachtelijke goederen tot vintage vondsten, is dit evenement een must voor iedereen die het echte Bennekom wil ervaren. Het evenement zal plaatsvinden op 28 augustus 2024 en wordt jaarlijks zeer druk bezocht.

Kindervlooienmarkt: Jonge Ondernemers in Actie van 13:00 tot 16:15 uur

Tijdens de Vlegeldag, die altijd eind augustus wordt gehouden, kunnen kinderen tussen 13:00 en 16:15 uur hun ondernemerschap testen. Met meer dan 300 kinderen die allerlei items verkopen, biedt de kindervlooienmarkt een perfect platform voor jonge handelaars om hun vaardigheden te tonen.

Dickens Fair Bennekom: Historische Kerstsfeer

De Dickens Fair is een niet te missen evenement tijdens de feestdagen. Op 8 december van 14:00 tot 21:00 uur en 9 december van 10:00 tot 16:30 uur wordt het dorpshart omgetoverd tot een levende kerstkaart. Meer dan 100 kramen bieden een mix van curiosa, kerstartikelen en lekkernijen.

De Magie van de Bennekomse Markten: Een Tijdloze Belevenis

Markten zijn meer dan alleen plekken om te winkelen; ze zijn gemeenschapscentra waar mensen samenkomen, waar oude vrienden worden begroet en nieuwe worden gemaakt. Bennekom vangt deze magie perfect in zijn diverse marktofferingen, waardoor een bezoek meer is dan alleen een winkeltrip, het is een ervaring.

Bennekom Wacht op Je Ontdekking: De Markten Bieden voor Elk wat Wils

Of je nu op zoek bent naar een heerlijke gastronomische traktatie, unieke ambachtelijke goederen of gewoon een gezellige plek om mensen te ontmoeten, de markten in Bennekom hebben het allemaal. Van de wekelijkse markt tot grootschalige evenementen, dit dorp biedt een scala aan marktervaringen die je niet wilt missen.