Markten in Doorwerth op de Veluwe: Eerlijke producten in een sfeervolle omgeving

Doorwerth, een pittoresk dorp op de Veluwe, biedt een speciale marktervaring die nauw verweven is met de lokale cultuur en geschiedenis. Hoewel er geen reguliere weekmarkt is, compenseert de unieke jaarmarkt “Trots” dit met verve. Leer hier meer over wat Doorwerth te bieden heeft op het gebied van markten en nabijgelegen alternatieven.

Geen Weekmarkt, maar wel goede alternatieven

Nabijgelegen weekmarkten

Doorwerth heeft zelf geen weekmarkt, maar gelukkig zijn er voldoende nabijgelegen opties. Denk bijvoorbeeld aan de weekmarkt in Wolfheze die op vrijdagochtend een klein maar gezellig assortiment biedt. Daarnaast is de weekmarkt in Oosterbeek een optie met een breder scala aan producten. Wie iets meer tijd heeft, kan zelfs de weekmarkt in Renkum bezoeken, elke dinsdag van 8:30 tot 12:30 uur.

Jaarmarkten in Doorwerth

Trots op Doorwerth

Wat Doorwerth mist aan wekelijkse marktdrukte, maakt het ruimschoots goed met de jaarmarkt genaamd “Trots.” Deze markt, gesitueerd op de binnenplaats van Kasteel Doorwerth, is een waar festijn van eerlijke en veelal zelfgemaakte producten. Hier staat de passie van de standhouders centraal. Producten variëren van voedsel tot non-food items, allemaal fantasierijk en kleurrijk gepresenteerd.

Extra informatie

  • Locatie: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth
  • Contact: 026 33 97 406 (bereikbaar tijdens openstellingstijden kasteel), website, info@trotsmarkt.nl
  • Toegang: Gratis voor de markt, kasteelbezoek kost € 13,50 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen 4 t/m 18 jaar. Kinderen t/m 3 jaar en Museumkaarthouders hebben gratis toegang.
  • Parkeren: Tijdens de Trots markt wordt € 2 parkeergeld per auto gevraagd.

Wat maakt Doorwerth markten speciaal

Doorwerth biedt meer dan alleen de Trotsmarkt; het dorp is rijk aan historie en natuur. Bezoekers kunnen een dagje markt combineren met een wandeling in de omliggende bossen of een bezoek aan het kasteel. Het is de perfecte bestemming om cultuur, geschiedenis en lokale producten te ervaren.