Markten in Ede op de Veluwe: Een Gids vol Variatie en Gezelligheid

Ede als Marktstad van de Veluwe

Ede, gelegen in de prachtige Veluwe, biedt een diversiteit aan markten die zowel lokale bewoners als bezoekers veel te bieden hebben. Van weekmarkten tot speciale evenementen zoals het Stoffencircus, in Ede is het marktaanbod uitgebreid en vol van kwaliteit.

Weekmarkten in Ede

Maandagmarkt Ede Centrum: Klein maar Fijn

Iedere maandag verzamelen ongeveer 10 marktondernemers zich op het Marktplein van Ede Centrum. Hoewel klein van formaat, heeft deze markt een knusse sfeer en is het een geweldige plek om lokale producten te kopen.

Donderdagmarkt Ede Stadspoort: Kwaliteit in een Compact Formaat

Gelegen op de parkeerplaats van Albert Heijn in het winkelcentrum Stadspoort, vindt elke donderdag een markt plaats die vooral bekend staat om zijn versproducten. De markt fungeert als een perfecte aanvulling op de aldaar gevestigde winkels en trekt door de centrale ligging veel bezoekers uit nabijgelegen wijken.

Zaterdagmarkt Ede Centrum: De Grote Trekpleister

De zaterdagmarkt in het centrum van Ede is de grootste van allemaal. Met maar liefst 40 marktondernemers biedt deze markt een breed scala aan producten. Daarnaast zijn er tal van terrasjes rondom het marktgebied, wat het geheel niet alleen een shoppingtrip maar ook een sociaal uitje maakt.

Jaarmarkten en Speciale Evenementen

Ede Jaarmarkt: Een Dag van Feest en Vertier

De jaarmarkt in Ede is een van de hoogtepunten van het jaar. Gepland op 26 augustus 2024 op het Rozenplein, trekt deze jaarmarkt veel bezoekers en biedt een breed scala aan producten en activiteiten.

Stoffencircus: Een Feest voor Creatievelingen

Op 27 september komt het Stoffencircus naar Ede. Dit evenement is een must-visit voor iedereen die van naaien, breien of andere textielkunsten houdt. De markt biedt een breed scala aan stoffen, van zeer exclusief tot budgetvriendelijk. Meer informatie vind je op de Stoffencircus website.

Waarom Ede een Bezoek Waard is

Ede biedt een perfecte mix van kleinschalige markten en grote evenementen, wat zorgt voor een diverse en dynamische marktcultuur. Of je nu op zoek bent naar vers voedsel, unieke vondsten of gewoon een gezellige dag uit, in Ede vind je het allemaal.

Je Ontdekkingsreis langs Edese Markten Wacht op Je

De veelzijdigheid van de markten in Ede maken het een ideale bestemming voor marktliefhebbers. Van het gezellige centrum tot de gespecialiseerde evenementen, Ede biedt een rijke marktbeleving die een bezoek meer dan waard is.