Beleef de Markttradities van Ederveen op de Veluwe

Ederveen, een Marktjuweel op de Veluwe

Ederveen, prachtig gelegen op de Veluwe, is niet alleen een trekpleister voor natuurliefhebbers, maar ook een bruisend centrum van marktactiviteit. Van wekelijkse versmarkten tot jaarlijkse festiviteiten, Ederveen biedt een rijk palet aan commerciële en sociale ervaringen.

Weekmarkten in en rond Ederveen

De Vrijdagmarkt op de Schras: Vroeg beginnen, vroeg genieten

Elke vrijdag wordt de Schras in Ederveen omgetoverd tot een bruisende weekmarkt. Van 7.00 tot 12.30 uur vinden bezoekers er alles, van verse groenten en fruit tot unieke ambachtelijke producten.

Dichtbij Ederveen: Meer Marktplezier in de Omgeving

Ederveen is gezegend met omliggende gemeenten die ook hun eigen weekmarkten kennen. Voor wie de lokale marktervaring wil uitbreiden, zijn er ook markten in Ede, Wekerom en Bennekom.

Jaarmarkten: Het Seizoen in Ederveen

Ederveensedag: Een Traditie in het Hart van Gelderland

Ederveensedag is een jaarlijks festijn dat elk jaar op de eerste woensdag van juli wordt gehouden. De markt opent zijn deuren om 14:00 uur op de Schras/het Marktplein. Het is een gratis evenement dat marktkooplieden vanuit het hele land en daarbuiten aantrekt. Voor meer informatie, bezoek de website van Ederveensedag.

Lentemarkt: De Lente begint in Ederveen

De Lentemarkt in Ederveen is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis die elk jaar in de lente plaatsvindt. Op 15 april 2023 kunnen bezoekers van 9.00 tot 16.00 uur terecht op de Meikade. Naast de mogelijkheid om te snuffelen tussen allerhande spullen, is ook het sociale contact van groot belang tijdens dit evenement.

Slotgedachten: De Marktbeleving die Ederveen Uniek Maakt

Ederveen schittert in zijn diversiteit aan markten, van de vroege vrijdagochtend weekmarkt tot de seizoensgebonden jaarmarkten. Deze mix van commerciële en sociale gelegenheden maakt Ederveen tot een must-visit bestemming voor iedereen die de charme van de Veluwe en zijn bewoners ten volle wil ervaren.