Loenen op de Veluwe: Van Unieke Loense Moandag tot Omliggende Weekmarkten

Loenen, een charmant dorp gelegen op de Veluwe, is de thuisbasis van de jaarlijkse Loense Moandag. Hoewel het dorp zelf geen weekmarkt heeft, bieden de omliggende steden genoeg opties voor marktliefhebbers. Hieronder een uitgebreid overzicht.

Loense Moandag: Het Hart van Loenen

Algemene informatie

De Loense Moandag is een jaarlijks terugkerend evenement dat op de eerste maandag van augustus plaatsvindt. In 2024 zal de 32ste editie van deze markt worden gehouden. Met meer dan 25 jaar aan traditie is het een bruisend geheel van oude ambachten, eten, drinken en muziek rondom verenigingsgebouw De Brink.

De Ponymarkt

De dag begint al vroeg met de ponymarkt om 6 uur in de ochtend. Dit is een schouwspel waar de pony’s van eigenaar wisselen middels de handjeklap methode. Het aanbod is divers; er zijn allerlei soorten en maten pony’s.

Jaarmarkt en Kofferbakverkoop

Vanaf 9 uur is er een jaarmarkt met een grote variëteit aan koopwaar. Niet alleen zijn er nieuwe producten te vinden, maar ook antieke spullen, oude ambachten en voedselkramen. Voor meer details over de Loense Moandag, zie de officiële website.

Toeristisch Platform

Nieuw dit jaar is het toeristisch platform waar bezoekers meer kunnen leren over de toeristische attracties in en rond Loenen. Dit is een initiatief in samenwerking met Apeldoorn Promotion.

Overige Details

  • Openingstijden: De ponymarkt van 7:00 – 12:00 uur, en de jaarmarkt, kofferbakverkoop en toeristisch platform van 9:00 – 15:30 uur.
  • Parkeren: Parkeergelegenheid is er volop, met specifieke instructies voor invaliden en standhouders.

Nabijgelegen Weekmarkten

Eerbeek

Wie de charmes van een lokale markt wil ervaren, kan terecht in het nabijgelegen Eerbeek. Meer informatie over deze markt is te vinden op de markt in Eerbeek pagina.

Dieren

Dieren, een ander dorp in de buurt, heeft ook een gezellige weekmarkt. Bekijk de markt in Dieren pagina voor details.

Arnhem

Voor wie iets groter wil, is de markt in Arnhem een uitstekende keuze. De markt in Arnhem biedt een brede waaier aan producten en diensten.

Apeldoorn

De weekmarkt in Apeldoorn staat bekend om zijn diversiteit. Alles wat je zoekt, is waarschijnlijk wel te vinden op de markt in Apeldoorn.

Daarom op naar Loenen in de zomer!

Loenen mag dan geen weekmarkt hebben, het maakt dat ruimschoots goed met de jaarlijkse Loense Moandag. Daarnaast zijn er genoeg weekmarkten in de omliggende steden voor wie het hele jaar door van markten wil genieten. Het dorp zelf biedt ook tal van toeristische attracties, waardoor een bezoek aan Loenen een complete ervaring wordt.