Ontdek de Markten in en rondom Stroe op de Veluwe

Stroe, een pittoresk dorp op de Veluwe, biedt niet alleen prachtige natuurgebieden en ontspannende recreatiemogelijkheden, maar ook markten die een bezoek waard zijn. Hoewel het dorp zelf geen weekmarkt heeft, zijn er nabijgelegen opties die voor een levendige marktervaring zorgen. Bovendien, maakt de jaarlijkse Stroese Zaterdag het helemaal goed met zijn veelzijdige aanbod en festiviteiten.

Weekmarkten dichtbij Stroe

Apeldoorn: Een uitgebreide weekmarkt

Hoewel Stroe zelf geen weekmarkt kent, kunnen inwoners en bezoekers genieten van de weekmarkt in het nabijgelegen Apeldoorn. Hier wordt een breed scala aan verse producten, kleding en snuisterijen aangeboden.

Barneveld: Historie en Heden

Een andere optie is de weekmarkt in Barneveld. Deze markt is ook relatief dichtbij en biedt een ruime keuze aan lokale producten. Het is zeker een bezoek waard voor wie de lokale sfeer wil proeven. Hier is meer te vinden over de weekmarkt in Barneveld.

Voorthuizen: Kleinschalig maar gezellig

Als laatste is er ook nog de weekmarkt in Voorthuizen, een kleine maar gezellige markt met een gevarieerd aanbod. Meer over deze weekmarkt kan worden gelezen op de Toerisme Veluwe website.

Jaarmarkten in Stroe

Stroese Zaterdag: Meer dan een Markt

De Stroese Zaterdag, gepland op 15 juli 2023, is een jaarlijks hoogtepunt in Stroe. Dit jaar is extra speciaal omdat Plaatselijk Belang Stroe en de Schaapskooi hun 100-jarig bestaan vieren. De markt wordt vergezeld van live muziek, eten en drinken, en een beachvolleybaltoernooi. Ook voor de kleintjes is er genoeg te doen. De festiviteiten bij de schaapskooi beginnen om 11:00 uur. Meer details zijn te vinden op de Facebook-pagina van Plaatselijk Belang Stroe.

Luchtige hoogtes: Stroe van boven zien

Een unieke toevoeging aan de Stroese Zaterdag is de mogelijkheid om Stroe vanuit een hoger perspectief te bewonderen. Een ervaring die bezoekers niet snel zullen vergeten.

Waarom Markten rondom Stroe niet te Missen zijn

Het mag dan wel zo zijn dat Stroe geen eigen weekmarkt heeft, de nabijgelegen opties en de spraakmakende Stroese Zaterdag maken veel goed. Of men nu op zoek is naar verse producten, unieke snuisterijen, of gewoon een gezellig dagje uit, in en rondom Stroe is er voor elk wat wils.