Markten in Wageningen op de Veluwe: Een Complete Gids

Inhoudsopgave

  1. Inleiding: De Markt als Hart van Wageningen
  2. Weekmarkten
  3. Jaarmarkt: Emmaus in de Spotlight
  4. Uitzonderlijke Vondsten en Entertainment
  5. Goed Doen Terwijl Je Winkelt
  6. Waarom Wageningen?

Inleiding: De Markt als Hart van Wageningen

In Wageningen, gelegen op de prachtige Veluwe, bevinden zich twee reguliere weekmarkten en een bijzondere jaarmarkt die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Dit artikel geeft je een compleet overzicht van wat je kunt verwachten.


Weekmarkten:

Woensdagmarkt: De Week Doormidden Breken

Elke woensdag van 8.30 tot 13.00 uur kun je op de Markt en het Raadhuisplein terecht voor verse producten, bloemen, kleding en nog veel meer. Deze midweekse markt biedt de perfecte gelegenheid om even te ontspannen en te genieten van lokale delicatessen.

Zaterdagmarkt: Een Weekend Vol Mogelijkheden

De zaterdagmarkt vindt plaats van 8.30 tot 17.00 uur en is wat uitgebreider dan de woensdagvariant. Naast het reguliere aanbod zijn er vaak speciale kramen die seizoensgebonden producten aanbieden, en soms zelfs live muziek om de sfeer te verhogen.


Jaarmarkt: Emmaus in de Spotlight

Eens per jaar organiseert Emmaus Wageningen een grote jaarmarkt op de hoek van het Bowlespark en de Herenstraat. In 2023 zal deze naar verwachting plaatsvinden op 16 september, tussen 12.00 en 16.00 uur.

Uitzonderlijke Vondsten en Entertainment

Emmaus is een organisatie die tweedehandsspullen inzamelt en verkoopt, en de jaarmarkt is de plek waar ze hun meest bijzondere vondsten van het jaar uitstallen. Van kunst en antiek tot kleding en sieraden, er is voor ieder wat wils. Daarnaast is er een podium met diverse interculturele optredens en worden er drankjes en hapjes geserveerd door Vreemde Streken.

Goed Doen Terwijl Je Winkelt

Het mooie van de Emmaus Jaarmarkt is dat de volledige opbrengst van de verkoop naar goede doelen gaat. Ook de beide Emmaus-winkels zijn op deze dag geopend van 13.00 tot 16.00 uur en ook daarvan gaat de opbrengst naar projecten.


Waarom Wageningen?

De combinatie van de reguliere weekmarkten en de speciale jaarmarkt maakt Wageningen een unieke plek voor marktliefhebbers. Of je nu op zoek bent naar verse producten, unieke vondsten of gewoon een gezellige dag uit, in Wageningen vind je het allemaal.

Ontdek, Beleef en Doe Goed

De markten van Wageningen bieden meer dan alleen winkelervaringen; ze bieden een gemeenschap, cultuur en de mogelijkheid om een verschil te maken. Of je nu een local bent of een bezoeker, er is altijd iets nieuws te ontdekken en te beleven in Wageningen.